0

Hammertå

Reducer smerte i forbindelse med hammertå med en blød, aflastende og behagelig forfodsstøtte. Når du bruger en behagelig forfodsstøtte, reducerer du næsten øjeblikkeligt smerter fra hammertå. At have en hammertå kan være meget smertefuldt og er en af de mest almindelige årsager til smerter i forfoden eller tæerne.

Hammertå

Hammertå er et udtryk, der bruges til at beskrive et fodproblem, hvor én eller flere tæer ved siden af stortåen buer. Ordet kommer fra de små, bøjede led i tæerne, der får tåen til at ligne en hammer. At have en hammertå kan være meget smertefuldt i mange tilfælde. Da det kan gøre ondt at lide af hammertå, er det vigtigt at få den rigtige behandling lige fra starten, så man kan reducere smerten.


Hvorfor får man hammertå?

Der kan være flere forskellige grunde til, at man får hammertå, såsom arvelighed. En almindelig årsag er, at man har en nedsunken forsvang, hvilket gør, at ledhovederne mister deres naturlige buede position og tæerne krøller sig nedad. Dette kan for eksempel være forårsaget af at bruge for smalle sko under lange dage. Det kan også skyldes andre typer sygdomstilstande, såsom artos (slidgigt) eller reumatoid artrit (RA). Det er også meget almindeligt, at hammertå opstår hos personer, der lider af skrå storetæer (også kaldet hallux valgus) eller hos personer, der har tæer, der er længere end andre, hvilket får den længere tå til at klemme mod skoen.

Reducér smerten ved hammertå.- At have en hammertå kan være meget smertefuldt og er en af de mest almindelige årsager til smerter i forfoden eller tæerne.Symptomer ved hammertå

Når du har en hammertå, er én eller flere af dine tæer bøjede i en bue ned mod jorden. At tåen bøjer gør samtidig, at overdelen af tæerne kan trykke mod dine sko, hvilket ofte gør meget ondt. Når dette sker, er det almindeligt, at der opstår en hærdning af trykket, og hærdningen på tæernes overside bliver øm. I tilfælde af hammertå er det også almindeligt, at den berørte får ondt under forfoden.

Reducér smerten ved hammertå

Det vigtigste for at fjerne smerten og lette for personer med hammertå er at lindre trykket på de bøjede tæer. Dette kan gøres på flere måder. Det er for eksempel en god idé at bruge et par forfodsindlæg, der er specielt designet til at aflaste hammertå. En almindelig type forfodsindlæg til hammertå er en såkaldt pelot eller forfodspelot. Hos os køber du forfodsindlæg og pelotter, der hjælper dig med at reducere smerten ved hammertå. Nogle andre vigtige faktorer, som du skal tage højde for, hvis du lider af hammertå, er at undgå at bruge stramme sko. Brug hellere en størrelse for store sko for at give tæerne nok plads. Da hammertå ofte fører til hærdning på tæernes overside, kan det lejlighedsvis føles dejligt at bade fødderne i et varmt fodbad. Brug samtidig en blødgørende salve, og fjern om nødvendigt fodhærdninger, der kan opstå ovenpå tæerne.

For selv enkelt og nemt at behandle og forebygge hammertå kan du tage et fodbad i mindst 20 minutter for at opbløde hårdheder og gøre huden lettere at behande, og derefter file fødderne og den hårde hud. Brug gerne en elektrisk fodfil som hjælpemiddel. Du kan købe en elektrisk fodfil med udskiftelige slibehoveder her. Smør derefter fødderne med en fugtighedscreme, og gentag dette dagligt for at forebygge. Overvej valget af sko fremover - er skoen velegnet til din fod? I mange tilfælde kan et rigtig godt skoindlæg gøre vidundere for de fleste fodproblemer. Forsøg at bruge sko, der giver masser af plads til tæerne.

Kan man få brug for at søge lægebehandling?

Som regel behøver man ikke søge lægebehandling for hammertå, men hvis du får stort besvær eller smerter, kan et besøg hos lægen være en god idé. I ekstreme tilfælde kan en mindre operation kræves for at overvinde problemet. I så fald kan lægen fjerne et stykke af knoglen i tåen, og nogle gange endda lidt af hærdningen på tæernes overside. Før operationen får du lokalbedøvelse, og du kan normalt tage hjem med det samme bagefter. Når operationen er overstået, kan du få smertestillende i et par dage. Tåen kan være ret opsvulmet og øm i et stykke tid.