0

Skopleje

Hvad er hemmeligheden bag at få virkelig flotte sko? Svaret er, at der ikke er nogen hemmelighed. Skopleje handler om at vaske og pleje skoene, præcis som navnet afslører. Det er faktisk ikke sværere end det. Det, der kan være svært, er imidlertid at vide, hvilken type skoplejeprodukter der er egnede at bruge. Forskellige materialer på skoene kræver også forskellige typer skoplejeprodukter.

Skopleje til dine sko

Ved at pleje og tage vare på dine sko med hjælp fra rigtig gode skoplejeprodukter af høj kvalitet, kan du forlænge skoenes levetid betydeligt. Vi er en skandinavisk forhandler af skopleje - fra en række kendte mærker. Vi fokuserer primært på skoplejeprodukter såsom skocreme, skovoks, skoplejeprodukter til skorengøring, ruskindpleje og imprægnering - altid til rigtig gode priser. Når du køber skoplejeprodukter hos os, kan du være sikker på at få hjem produkter, der er nemme at arbejde med. Du kan også være sikker på, at dine sko vil få et fantastisk slutresultat.

Hvorfor skal man pleje skoene?

Ved at du tager hånd om dine sko på en skånsom måde, kan du også regne med, at holdbarheden og levetiden på dine sko øges markant. Takket være vores skoplejeprodukter kan dine gamle sko få en anden chance, og på kun tyve minutter kan de se ud som nye igen. En ting er dog sikker. Hvis du plejer dine sko med skoplejeprodukter af rigtig høj kvalitet, forlænger du skoenes levetid betydeligt. Vi er forhandler af nogle af markedets bedste produkter til skopleje. Her finder du f.eks. skocreme til dine sko, men også skovoks eller skofedt. Efter du har plejet skoene, er det vigtigt at imprægnere skoene med en skoimprægnering, så resultatet holder.

Skopleje i flere trin

En god skoplejerutine udføres i flere trin. Det handler bl.a. om at vaske skoene, smøre dem ind i skocreme eller en federe type skovoks og til sidst, men ikke mindst, at imprægnere skoene, så de holder bedre. Nedenfor får du en kort opsummering af de vigtigste trin for din skopleje.

1. Vask og rengør skoene 

Ved at vaske og rengøre skoene grundigt et par gange om måneden øger du levetiden. Afhængigt af hvilken type sko (sneakers/læder/ruskind eller lignende) der er, er der forskellige metoder til at vaske skoene. Fælles for dem alle er, at du bør bruge en kraftigere skobørste til undersiden af skoene for at børste snavs, grus og ler af. Hvis skoene har snørebånd, kan du binde dem ud og vaske dem med et skorengøringsmiddel og lade dem tørre, inden du binder dem tilbage. På skoens sider og overside bør du bruge en blødere skobørste og et skånsomt rengøringsmiddel specielt tilpasset dine skoers materiale.

2. Smør skoene med skocreme/skofedt eller voks 

Ved at smøre skoene ind i skofedt opretholder du smidigheden og teksturen i skoenes materiale. Især hvis du bruger sko af ægte læder eller ruskind. Men også kunstlæder har gavn af en omgang med skofedt eller skovoks. Fedtet forhindrer læderet i at sprække og bevarer læderets glans.

3. Imprægnér skoene 

For at skoene skal bevare deres flotte udseende, bør du bruge en imprægneringsspray på dine sko. Ved at imprægnere skoene bliver de vandtætte, og overfladen på skoene får et ekstra beskyttende lag ud over skocremen eller skovoksen.

4. Opbevaring af skoene 

Opbevaring af skoene på en ordentlig måde er også en vigtig del af skoplejen. Opbevar skoene et tørt og ventileret sted, væk fra direkte sollys og varme. Undgå at stable skoene, da det kan deformere dem. Brug i stedet en skoholder eller en skohylde til at opbevare skoene.

5. Regelmæssig skopleje 

Regelmæssig skopleje er nøglen til at opretholde skoenes udseende og forlænge deres levetid. En god skoplejerutine bør udføres mindst en gang om måneden, afhængigt af hvor ofte du bruger skoene og miljøet, de bliver brugt i.

Så hvis du vil have flotte og holdbare sko, så sørg for at give dem den rette skopleje. Hos vores skopleje-forhandler kan du finde et stort udvalg af skoplejeprodukter af høj kvalitet, der kan hjælpe dig med at pleje dine sko på den bedst mulige måde.