0

Pigge

Pigge bruges som skridsikker beskyttelse om vinteren, når det er glat udendørs på grund af sne og is. Ved at sætte et par beskyttelser med pigge under skoene, får dine sko et godt, fast greb. De er lette at sætte på og tage af, og er lige så velegnede til vandreture og fritidsaktiviteter som til løb.

Pigge som skridsikker beskyttelse

Hvis du har et godt greb på glatte overflader såsom is og sne, kan du selv om vinteren, når det er glat udendørs, nyde en skøn gåtur. Ved at sætte et par skridsikre beskyttelser i form af pigge på dine sko, reduceres risikoen for, at du falder og kommer galt afsted. Hvis du kan lide at motionere i form af gåture eller løb, kan du fortsætte med det på trods af den glatte overflade. Piggene kan nemlig også bruges, når du løber udendørs.

Hvorfor bruge skobeskyttelse med pigge?

Skobeskyttelser med pigge er et fremragende hjælpemiddel mod at glide og falde om efteråret eller vinteren. De er normalt designet som en gummisål med en slags pigge eller dupper under. Skobeskyttelsen fastgøres under sålen på dine sko og kan således forhindre glideulykker, især på glatte overflader som isdækkede gader og veje.

Pigge til løb

Ved at bruge et par pigge under dine sko, når du løber udendørs, kan du let reducere risikoen for at glide. Når du vælger pigge til jogging, er det vigtigt, at piggene er kraftige, og at de sidder under hele foden og ikke kun ved forfoden. Sørg for at vælge en skobeskyttelse med pigge, der dækker hele undersiden af dine sko.

Pigge til gåture

Når du går tur om vinteren, kan det være glat udendørs. Den vigtigste ting at tænke på, når du vælger skobeskyttelse med pigge til gåture, er at vælge en skridsikker beskyttelse, der giver en høj friktion mod jorden. Afhængig af hvilken type gåture du kan lide, er der flere forskellige valgmuligheder, når det kommer til pigge. Hvis du foretrækker at vandre i mere vanskeligt terræn, såsom i skov eller bjerge, kan et par fuldt dækkende pigge med skridsikker beskyttelse under hele skoen være en god idé. Hvis du derimod foretrækker at gå tur i et roligere bymiljø, kan et par skobeskyttelser med pigge ved forfoden være at foretrække.

Pigge til bymiljø

Hvis du hovedsageligt foretrækker at bevæge dig i et bymiljø, behøver skobeskyttelsen normalt ikke at have pigge under hele foden. Det er i stedet ofte nok med et par enklere skobeskyttelser med pigge, der hovedsageligt giver skridsikker beskyttelse under forfoden.